Badkamer waterdicht, doe-het-zelf pakket

229,95 incl. btw

De ondergronden en naden van een badkamer maakt u waterdicht met Gummil Premium Vloeibaar Rubber. Voeg Gummil Premium Vloeibaar Rubber toe aan de wanden of op de badkamervloer en de oppervlaktes zijn waterdicht! Hierna kunt u de tegels aanbrengen.

Zelf uw badkamer waterdicht maken? Gebruik Gummil Premium Vloeibaar Rubber en uw wanden en badkamervloer zijn eenvoudig en snel waterdicht!

Een badkamervloer of de tegelwanden in een badkamer zijn niet vanzelfsprekend waterdicht. Door enkel tegels op de wanden of vloeren aan te brengen zijn de oppervlaktes niet waterdicht. Door het toevoegen van waterdichte voegmortels of door naden af te kitten is een badkamer ook niet waterdicht.

Betegelen, kitten en lijmen zijn water werende methodes, maar dit staat niet garant voor een verhoogd waterdicht systeem. Regelmatig kunnen er krimpscheurtjes ontstaan die water op zuigen dat achter de tegel verdwijnt. Hierdoor is lekkage een veelvoorkomend probleem. Naast veelvoorkomende krimpscheurtjes blijkt uit ervaringen in de praktijk dat vooral langs afvoeren, doorvoeren en wand/vloeraansluitingen vaak vocht doordringt in de vloeren en wanden.

Met Gummil Premium Vloeibaar Rubber maakt u alle ondergronden in de badkamer compleet waterdicht en voorkomt u krimpscheurtjes en het doordringen van vocht. Voordat u gaat betegelen kunt u dus met Gummil een waterdichte laag aanbrengen. Hierdoor beschermt u de badkamer tegen vocht indringing, schimmelvorming en lekkages. Dit bespaart u schade en herstelkosten.

Inhoud van het pakket:

 • 10 KG Gummil Premium Vloeibaar Rubber
 • 40 meter Geotex voor versteviging van de naden
 • 2 blokkwasten om het product aan te brengen
 • 1 kluspak

 

Korte werkbeschrijving:

 1. Zorg dat de oppervlaktes waar u Gummil wilt aanbrengen droog en schoon zijn.
 2. Strijk de wanden en de vloer in met de eerste laag Gummil. Vergeet niet de natte hoeken bij het bad en rondom het doucheputje
 3. (Indien nodig). Druk Geotex in de zojuist aangebrachte laag Gummil. Dit zorgt ervoor dat de naden en aansluitingen bij o.a. het doucheputje worden verstevigd. Breng direct hierna een tweede laagje Gummil aan over de Geotex.
 4. Laat de aangebrachte lagen 4 tot 6 uur drogen en breng dan een derde laag Gummil aan zodat de ondergrond geheel waterdicht wordt gemaakt.
 5. Na een droog periode van 24 tot 48 uur kunnen de oppervlaktes worden afgewerkt. Nu mogen de tegels worden aangebracht.

Benodigde hoeveelheid
De hoeveelheid Gummil Premium Vloeibaar Rubber die nodig is voor het oppervlak is afhankelijk van onder andere de ondergrond. Vanzelfsprekend is er meer Gummil nodig naarmate de ondergrond slechter is. Daarnaast is de benodigde hoeveelheid Gummil afhankelijk van de laagdikte en de methode van uitvoering. Hieronder is schematisch weergeven hoeveel liter Gummil er nodig is per mm. De minimale laagdikte bedraagt 2mm.

laagdikte kilo
1mm 1.62KG 1 m²
2mm 3.24KG 1 m²
3mm 5.04KG 1 m²

 

Toepassing
Gummil Premium Vloeibaar Rubber kan worden aangebracht met een kwast, roller of airless. Airless spuiten is een nieuwe techniek waarbij Gummil onder druk van >100 bar door een nauwe spuitopening wordt geperst. Gummil kan op vrijwel alle ondergronden worden aangebracht, namelijk op: beton, steen, metaal, bitumen, hout, PVC en zink.

Gebruiksaanwijzing
Voor gebruik dient u Gummil handmatig te roeren tot er een homogene kleur ontstaat en daarnaast moeten de oppervlaktes droog, schoon, stof- en vetvrij zijn. Gummil dient alleen te worden aangebracht bij temperaturen boven de 5°C en een relatief lage luchtvochtigheid. Om het product aan te brengen is een goede kwast, roller, trekker of airless van belang.

Wanneer er sprake is van naad-, kier- of scheuroverbruggende toepassingen, dient er gebruik te worden gemaakt van GeoTex. Na het aanbrengen van de eerste laag Gummil brengt u Geotex aan. Vervolgens direct een tweede laag Gummil aanbrengen over de Geotex.

Eigenschappen

 • Minimaal 1000% blijvend elastisch
 • Water- en luchtdicht
 • Hecht op vrijwel alle ondergronden
 • Beschermt tegen corrosie en erosie
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Ongevoelig voor temperatuurschommelingen
 • UV bestendig
 • Zout- en chemicaliënbestendig.
 • Ecologisch; – Veilig te gebruiken
 • Niet ontvlambaar
 • VOC-vrij
 • Op waterbasis
 • Vrij van schadelijke geuren

Houdbaarheid
Ongeopend is het product 24 maanden houdbaar. Aangebroken verpakkingen Gummil zijn beperkt houdbaar. De verpakkingen dienen te worden bewaard bij een temperatuur tussen de 5°C en 25°C.